• امروز : یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 8 December - 2024
کل 11918 امروز 0
2

آخرین مصوبات شورای نظارت بر اسباب‌بازی

  • کد خبر : 45219
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۲۲
آخرین مصوبات شورای نظارت بر اسباب‌بازی

سرپرست دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی کانون پرورش فکری با اشاره به چالش‌هایی که این شورا با آن مواجه است در عین حال درباره آخرین اخبار از تدوین «سند ملی اسباب‌بازی» و روند برگزاری جشنواره ملی اسباب‌بازی توضیحاتی ارائه کرد. به گزارش پایگاه خبری همبستگی ملی لیلا بابایی، درباره تدوین «سند ملی اسباب‌بازی» گفت: درست […]

سرپرست دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی کانون پرورش فکری با اشاره به چالش‌هایی که این شورا با آن مواجه است در عین حال درباره آخرین اخبار از تدوین «سند ملی اسباب‌بازی» و روند برگزاری جشنواره ملی اسباب‌بازی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری همبستگی ملی لیلا بابایی، درباره تدوین «سند ملی اسباب‌بازی» گفت: درست است که تدوین سند ملی اسباب‌بازی می‌تواند به تسریع مسیر توسعه، رشد و بالندگی این حوزه و ترویج کاربردها و کارکردهای حوزه اسباب‌بازی کمک کند، اما واقعیت این است که در کشور ما در بسیاری از حوزه‌ها سندهایی تدوین شده است که کارایی چندانی نداشتند. به همین دلیل است که تدوین هر سند در هر حوزه‌ای نیازمند و مستلزم دریافت نظراتِ فعالان تخصصی حوزه است تا به دنبال آن برای کسانی که نظرشان در این سند لحاظ می‌شود، سهم اجرایی هم تعریف شده، در تدوین سند شریک باشند تا بعد ابلاغ سند در مسیر اجرایی کمک کنند.

چه خبر از «سند ملی اسباب‌بازی»؟

سرپرست دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی کانون پرورش فکری ادامه داد: نگاه‌های مختلفی از سمت نهادها و سازمان‌های مختلف به تدوین سند اسباب بازی شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال گذشته شروع به برگزاری سلسله جلساتی با افراد، سازمان‌ها، نهادها و ارگان‌های مختلف برای تدوین سند ملی اسباب‌بازی کرده است. پیش‌نویس این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و در شورای نظارت بر اسباب‌بازی درحال بررسی است.

او افزود: از سوی تولیدکنندگان و فعالان حوزه اسباب‌بازی هم پیش‌نویس سیاست‌ها و راهبردهای ناظر بر حوزه اسباب‌بازی تدوین شده و از سوی شورای نظارت بر اسباب‌بازی و به عنوان مصوبه به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام و ابلاغ شده است. به نظر می‌رسد با توجه به اینکه قرار است سند اجرایی شود، نسخه‌ای که توسط فعالان این حوزه طراحی و تدوین شده است از ضمانت اجرایی قوی‌تری برخوردار است. به هرحال موضوع تدوین سند همچنان درحال پیگیری است و در تعامل شایسته‌ای با شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجموعه‌های مختلف هستیم تا سند به زودی به سرانجام برسد.

 

سرانجام «سند ملی اسباب‌بازی» چه شد؟

خسروپناه: سند اسباب‌بازی تا پایان سال ۱۴۰۲ تدوین می‌شود

اعلام زمان برگزاری جشنواره ملی اسباب‌بازی

بابایی همچنین درباره زمان برگزاری جشنواره ملی اسباب‌بازی، توضیح داد: این جشنواره امسال نهمین دوره خود را تجربه می‌کند و انشاالله در اواخر دی ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. این جشنواره بخش‌های مختلفی دارد که با همراهی و مشارکت مستمر فعالان حوزه و انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی برگزار خواهد شد. بخش علمی از بخش‌های ثابت جشنواره است که درحال برنامه ریزی برای آن از طریق برگزاری نشست‌های تخصصی در این زمینه هستیم. بخش نمایشگاهی جشنواره نیز با همراهی فعالان حوزه برگزار می‌شود.

او همچنین درباره روند برگزاری جلسات شورای نظارت بر اسباب‌بازی، گفت: بیش از یک سال است که جلسات شورای سیاست‌گذاری نظارت بر اسباب‌بازی به صورت منظم و ماهانه با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف اجرایی،‌ صنفی و بخش خصوصی برگزار می‌شود. نمایندگانی از وزارت آموزش و پرورش،‌ وزارت صمت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، سازمان تبلیغات اسلامی، انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی و چند عضو حقیقی در این شورا حضور دارند.

او با اشاره به اینکه تاکید مدیرعامل کانون پرورش فکری برگزاری منظم جلسات است، اظهار کرد: برگزاری منظم این جلسات کمک کرده است تا بسیاری از مشکلات جاری حوزه اسباب‌بازی مورد نظارت قرار گیرد. برای مواردی هم که نیاز به تصمیم‌گیری و مصوبه جدید است شرایط فراهم می‌شود و مسائل و مشکلات این حوزه مورد توجه قرار می‌گیرد تا برای آنها چاره‌اندیشی شود.

آخرین مصوبات شورای نظارت بر اسباب‌بازی

سرپرست دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی کانون پرورش فکری ادامه داد: از جمله موضوعات مهمی که در جلسات شورا مورد بحث قرار گرفته است می‌توان به مصوبه شورای نظارت بر اسباب‌بازی مبنی بر لزوم افزایش تعرفه واردات اسباب‌بازی اشاره کرد که از سوی تولیدکنندگان و نهادهای صنفی حوزه اسباب‌بازی و سرگرمی مطرح شده بود. این موضوع در جلسات شورای سیاست‌گذاری مورد بحث قرار گرفت و به صورت مصوبه پیشنهادی این شورا به وزارت صمت اعلام شد.

او افزود: همچنین موضوع افزایش ارزش‌گذاری اسباب‌بازی‌های وارداتی در گمرک نیز از دیگر موضوعات مهم این جلسات بود که به تصویب شورای سیاست‌گذاری رسید. سایر موارد مهم دیگر حوزه اسباب‌بازی نیز بنابر اقتضائات و شرایط مربوط به حوزه بررسی می‌شود.

بابایی ادامه داد: شورای نظارت بر اسباب‌بازی مسئولیت‌های مختلفی مانند ثبت طرح‌های اسباب‌بازی، صدور مجوز تولید اسباب‌بازی و … دارد. با توجه به این وظیفه سنگین، ساختار نظارتی بر اسباب‌بازی به صورت شورایی تعریف شده است تا با همراهی سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها بتواند به نحو شایسته مسئولیت‌های خود را اجرا کند.

اهمیت تقویت بخش خصوصی

او افزود: یکی از چالش‌های پیش‌روی اجرای مصوبات شورای نظارت بر اسباب‌بازی و نقش آفرینی شورا، همراهی و همکاری سازمان‌هایی است که شاید عضو شورا نباشند، اما می‌توانند به عنوان بازوهای اجرایی برای نظارت گسترده‌تر بر این حوزه عمل کنند. یکی از واقعیت‌های جاری در این حوزه این است که نهادهای صنفیِ حوزه اسباب‌بازی نیاز به تقویت، رشد و بالندگی بیشتری دارند تا بتوانند به عنوان بخشی از بازوهای اجرایی همراه و همکار شورای نظارت بر اسباب‌بازی باشند و رشد کنند.

سرپرست دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب‌بازی کانون پرورش فکری تاکید کرد: این رشد کمک می‌کند تا بخشی از نظارت بر فعالیت‌های فرایند تولید، توزیع و مصرف اسباب‌بازی از طریق بخش‌های صنفی صورت گیرد. با توجه به نوپا بودن حوزه اسباب‌بازی در کشور، نیاز است برای سال‌های پیش‌رو کمک کنیم تا بخش خصوصی در بخش‌های مختلف فعالیت درحوزه اسباب‌ بازی قوت گیرد و بتواند به کمک بخش‌های دولتی این مسیر رو به توسعه را با سرعت طی کند و به رشد و بالندگی برسد.

لینک کوتاه : https://hambastegimelli.ir/?p=45219

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.