دومین سفر اعضای دولت چهاردهم به سیستان بلوچستان در حالی آغاز شد که مقصد این سفر دو شهر مهم زابل و چابهار اعلام شده است،افتتاح ۴۵ کیلومتر راهگذر بزرگراهی نوار ساحلی از برنامه های این سفر بود.
به گزارش پایگاه خبری همبستگی ملی حبیب الله عباسی، مدیرکل روابط عمومی دفتر رئیس جمهور در تشریح برنامههای سفر رئیس جمهور به شهرستانهای چابهار و زابل با بیان اینکه این سفر در تکمیل سفر استانی دولت به استان سیستان و بلوچستان انجام میشود، گفت: رئیسجمهور روز پنجشنبه با سفر به چابهار، ضمن دیدار عمومی با مردم جنوب استان، نشستهایی نیز با موضوع نهضت مدرسهسازی با مشارکت مردم، نشست توسعه فرصتهای سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار و نشست بررسی مسائل جنوب استان را برگزار خواهد کرد.
وی با بیان اینکه پزشکیان، جمعه چابهار را به مقصد زابل ترک خواهد کرد، افزود: رئیس جمهور در زابل نیز علاوه بر دیدار عمومی با مردم منطقه شمالی استان سیستان و بلوچستان و افتتاح یک پروژه عمرانی، نشستی به منظور بررسی مسائل شمال استان با حضور مسئولان محلی خواهد داشت و در پایان در نشستی تلویزیونی نتایج و دستاوردهای این سفر را برای مردم تشریح میکند.
در اولین سفر مسعود پزشکیان به استان سیستان و بلوچستان به گفته فراهانی رئیس ستاد سفرهای استانی رئیسجمهور، ۳۳ مصوبه با مشارکت هفت دستگاه ملی و تأمین اعتباری بالغ بر ۴.۵ همت در سفر رئیس دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان برای تکمیل برخی پروژههای مختلف این استان اجرایی شد.
پزشکیان، در سفر یکروزه خود به استان سیستان و بلوچستان، از پارک علم و فناوری دانشگاه زاهدان بازدید کرد. هم چنین بهصورت جداگانه با فعالان اقتصادی، فرهیختگان و نخبگان، فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، جمعی از دانشجویان، خانواده شهدا، دیدار شد. رئیسجمهوری در این سفر، به دیدار جمعی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف سیستان و بلوچستان رفت.
همچنین در این سفر، ۳۴ همت برای پروژههایی که امسال و سال آینده اجرایی میشوند، تخصیص داده شد. ۲۴ همت نیز برای خط آهن چابهار به زاهدان اختصاص یافت. بانکها نیز ۲۰ همت تعهد دادند که در این استان به پروژهها اختصاص یابد و نهادهای اقتصادی هم ۷۰ همت تعهد سرمایهگذاری؛ در مجموع ۱۲۴ هزار میلیارد تومان طی امسال و سال آینده در این استان کار انجام میشود.
بررسی پروژه های راهسازی فنوج توسط وزیر راه و شهرسازی
فرزانه صادق مالواجرد، ظهر امروز پنجشنبه در ادامه سفر استانی خود به استان سیستان و بلوچستان وارد شهرستان فنوج شد و آخرین وضعیت پروژههای راهسازی در این شهرستان را بررسی کرد.
وی در این بازدیدها، گفت: رؤیای مردم فنوج برای تکمیل جاده نیکشهر به فنوج پس از ۱۶ سال محقق خواهد شد.
صادق مالواجرد در این بازدید دستور داد که تا پایان سال آینده این محور تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
آغاز به کار راه آهن چابهار به زاهدان
راهآهن چابهار به زاهدان، پس از دو سال تعطیلی، با پیگیریهای صورتگرفته و پس از اولین سفر وزیر راه و شهرسازی به خاش مجدد فعالیت خود را آغاز کرده است.
راهآهن چابهار زاهدان با هدف توسعه ریلی شرق کشور؛ بندر چابهار را به شبکه ریلی متصل میکند و در طرح توسعه مکران تکمیل کریدور شمال جنوب و اتصال آسیای میانه به آبهای آزاد نقش مهمی دارد.
این مسیر ریلی به طول ۶۳۴ کیلومتر از بندر چابهار آغاز و پس از عبور از نیکشهر و ایرانشهر و خاش به زاهدان میرسد.
راهآهن چابهار زاهدان با هدف توسعه ریلی شرق کشور؛ بندر چابهار را به شبکه ریلی متصل میکند و در طرح توسعه مکران تکمیل کریدور شمال جنوب و اتصال آسیای میانه به آبهای آزاد نقش مهمی دارد.
پیشبینی میشود این پروژه تا سال ۱۴۰۶ به بهرهبرداری کامل برسد.
ناحیه صنعتی زرآباد به بهرهبرداری رسید
همزمان با دور دوم سفر استانی رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان، ناحیه صنعتی زرآباد با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، به بهرهبرداری رسید.
رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان، در مراسم افتتاح ناحیه صنعتی زرآباد، گفت: طرح ایجاد ناحیه صنعتی زرآباد برای جذب سرمایهگذاری و ایجاد زنجیره ارزش در صنایع بالا دستی کشاورزی و باغات میوههای گرمسیری با مساحت ۴۹ هکتار و فاز عملیاتی ۱۴ هکتار در سال ۱۴۰۰ مصوب شده است.
علیرضا راشکی، افزود: این ناحیه صنعتی در کیلومتر شش جاده زر آباد به کنارک در سواحل مَکُران قرار دارد و میتواند نقش مؤثری در ارزش آفرینی برای صنایع بالا دستی کشاورزی و باغات میوههای گرمسیری داشته باشد.
شایان ذکر است این مراسم با حضور معاون وزیر و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، انجام شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت: تجارت مرزی تسهیل می شود
در جریان سفر هیئت دولت به استان سیستان و بلوچستان، وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان نماینده رئیسجمهور صبح پنجشنبه از بازارچه مرزی پیشین بازدید کرد.
محمد اتابک در این بازدید ضمن بررسی وضعیت کنونی بازارچه، به مشکلات و چالشهای موجود اشاره کرد و از برنامههای دولت برای توسعه زیرساختها و تسهیل تجارت مرزی خبر داد.
اتابک تأکید کرد: بازارچههای مرزی از محورهای مهم توسعه اقتصادی مناطق کمتر برخوردار هستند و دولت متعهد است با حمایتهای ویژه، نقش این بازارچهها را در گسترش صادرات و ارتقای معیشت مردم منطقه تقویت کند.وزیر صنعت، معدن و تجارت از بازارچه مرزی پیشین بازدید کرد
در جریان سفر هیئت دولت به استان سیستان و بلوچستان، «سید محمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت بهعنوان نماینده رئیسجمهور، صبح امروز پنج شنبه از بازارچه مرزی پیشین بازدید کرد.
این بازارچه که در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان واقع شده و یکی از مهمترین نقاط تجاری منطقه محسوب میشود و نقش کلیدی در رونق اقتصادی جنوب شرق کشور ایفا میکند.
وزیر صمت در این بازدید ضمن بررسی وضعیت کنونی بازارچه، به مشکلات و چالشهای موجود اشاره کرد و از برنامههای دولت برای توسعه زیرساختها و تسهیل تجارت مرزی خبر داد.
وی تأکید کرد: بازارچههای مرزی از محورهای مهم توسعه اقتصادی مناطق کمتر برخوردار هستند و دولت متعهد است با حمایتهای ویژه، نقش این بازارچهها را در گسترش صادرات و ارتقای معیشت مردم منطقه تقویت کند.
تاکید وزیر راه بر تکمیل خدمات روبنایی و زیر بنایی پروژه های نهضت ملی مسکن چابهار
فرزانه صادق مالواجرد صبح پنجشنبه در ادامه سفر به سیستان و بلوچستان، از پروژههای نهضت ملی مسکن چابهار بازدید کرد و بر تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی پروژههای در دست اجرا هم زمان با ساخت واحدها تاکید کرد.
شایان ذکر است در حال حاضر در چابهار نه هزار و۱۶۵ واحد نهضت ملی مسکن در حال اجراست که ۱۰ هزار و ۴۲ واحد آن به اتمام رسیده است.
در جنوب استان سیستان و بلوچستان تعداد ۱۳ شهرستان وجود دارد که تعداد پروژههای در دست اجرای آن ۴۳ پروژه و مساحت آماده سازی سه هزار هکتار است.
تعداد واحد پذیری این پروژهها ۶۸ هزار و ۸۰۸ خانوار و مبلغ قرارداد شش هزار میلیارد تومان بوده و میانگین درصد پیشرفت فیزیکی واحدهای در دست اجرا نیز ۴۵ درصد برآورد شده است.
در کنار ساخت واحدهای مسکونی، خدمات زیربنایی و روبنایی این پروژههای نیز در حال انجام است.
در بخش خدمات زیربنایی، اعتبار برای اجرای شبکه آب، فاضلاب و برق به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات صندوق ملی مسکن تأمین شده است.
در بخش خدمات زیربنایی نیز تعداد ۱۴ پروژه شامل؛ مدرسه، مسجد، جاده سلامت، سالن ورزشی و سایر نیز برنامه ریزی شده و در حال اجر هست و میانگین پیشرفت فیزیکی خدمات روبنایی نیز ۳۰ درصد است.
بخشی از این پروژههای آماده سازی در جنوب استان سیستان و بلوچستان در سایتهای لیپار چابهار، ۲۳۰ هکتاری نیک شهر، سایت پهره ایرانشهر، سایت ۳۰۰ هکتاری راسک در حال اجراست.
۴۵ کیلومتر راهگذر بزرگراهی نوار ساحلی جنوب کشور به بهره برداری رسید
با حضور وزیر راه و شهرسازی، ۴۵ کیلومتر از نوار ساحلی جنوب کشور در منطقه مکران به بهرهبرداری رسید.
وزیر راه و شهرسازی در این مراسم ضمن تاکید بر اهمیت این پروژه برای توسعه اقتصادی و گردشگری نوار ساحلی، بیان کرد: این بزرگراه به عنوان یک شریان حیاتی، نقش بسزایی در تسهیل دسترسی به سواحل زیبای مکران و جذب سرمایهگذاریهای جدید خواهد داشت.
فرزانه صادق مالواجرد، ادامه داد: این پروژه به ایجاد اشتغال و بهبود سطح زندگی مردم منطقه کمک خواهد کرد.
وی در پایان از از تلاشهای تمامی دستاندرکاران در راستای اجرایی شدن این پروژه قدردانی کرد.
شایان ذکر است، این راهگذر بزرگراهی به عنوان بخشی از برنامههای توسعهای دولت، به منظور ارتقا زیرساختهای حملونقل و افزایش ایمنی جادهها در جنوب کشور طراحی و اجرا شده است.